Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Percepcia udržateľného obalu slovenskými spotrebiteľmi
Magurová, Lenka
Magurová L., Percepce udržitelného obalu slovenskými spotřebiteli. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2023. Hlavním cílem této diplomové práce bylo zjištění postoje slovenských spotřebitelů k udržitelným obalům a ověřit vliv udržitelnosti jako aspektu v nákupním rozhodovacím procesu. K naplnění hlavního cíle bylo nutné vymezit teoretické východisko problematiky obalů a udržitelnost v marketingovém řízení. Následně byl realizován kvantitativní výzkum v podobě provedeného dotazníkového šetření mezi 481 respondenty a následný kvalitativní výzkum v podobě doplňkového polostrukturovaného rozhovoru. Následnou shlukovou analýzou byly definovány tři segmenty slovenských spotřebitelů na základě míry vlivu udržitelnosti na jejich rozhodování v rámci nákupního chování a míry posouzení udržitelnosti jako vnímané výhody. Na základě získaných výsledků výzkumu byly předloženy návrhy a doporučení pro marketingovou strategii výrobců.
Obalové materiály prodlužující skladovatelnost ovoce
Paulovicsová, Kateřina
Bakalářská práce na téma Obalové materiály prodlužující skladovatelnost ovoce se zabývá problematikou obalů a to převážně obalových materiálů používaných na balení potravin. Téma je řešeno v teoretické a praktické části. Teoretická část zahrnuje historii obalových materiálů, jejich dělení a možnosti prodloužení skladovatelnosti ovoce použitím moderních obalových materiálů. Praktická část se věnuje jednomu konkrétnímu obalovému materiálu, tím je Xtend, který porovnává skladovatelnost ovoce ve třech různých podmínkách se specifikací na obalový materiál.
Balení potravin v modifikované atmosféře
Bednářová, Alena
Tato bakalářská práce se zabývá moderními způsoby balení potravin, zvláště se zaměřuje na balení vakuové a rovnovážné. Popisuje průběh balicího procesu. Analyzuje systémy balení vybraných potravin. Popisuje interakce mezi plynem a balenou potravinou a vyhodnocuje vliv plynu na údržnost výrobku. Přítomnost kyslíku je u většiny balených potravin nežádoucí. Výjimkou jsou potraviny, u nichž kyslík slouží k uchování zbarvení nebo potraviny, které potřebují dýchat. Vakuové balení odsává z okolí potravin vzduch a tedy i kyslík, při tom je však balená potravina vystavena velkým změnám tlaku, které mohou způsobit její deformaci. Vzduch je také možno vytěsnit směsí plynů. Dusík je inertní plyn, nemá antimikrobiální účinky, pouze vytváří anaerobní prostředí. Nejdůležitějším plynem v MAP je oxid uhličitý, který je rozpustný ve vodě, čímž snižuje pH potravin, má antimikrobiální účinky a tlumí intenzitu dýchání plodin.
Marketingový výzkum v oblasti označování a balení potravin
Ševčíková, Lenka ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Plášková, Alena (oponent)
Cílem bakalářské práce je u vybraných potravin pomocí mystery shoppingu zhodnotit, jestli díky jejich umístění nedochází ke klamání spotřebitelů a zda výrobci u těchto potravinářský výrobků uvádějí všechny legislativně předepsané údaje. Dále bude v praktické části bakalářské práce pomocí dotazníkového šetření zanalyzováno povědomí českých spotřebitelů o označování potravin. Teoretická část shrnuje legislativu v oblasti označování a balení potravin, jsou zde sepsány povinné a dobrovolné údaje, které jsou na obalech potravin uvedeny, značení týkající se obalů a dozorové orgány, které zaštitují tuto oblast.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.